Scop

Domenii de actiune

Proiecte

Membri

 

Despre eDemocratie.ro

Scop
eDemocratie isi propune sa contribuie la intelegerea, propagarea si implementarea conceptelor de e-democratie si guvernare electronica in Romania.
Acest lucru va conduce la cresterea transparentei si eficientei administratiei publice, pe de o parte si la imbunatatirea accesului cetateanului la informatiile, deliberarile si serviciile publice, pe de alta parte.

Domenii de actiune
Ne propunem sa actionam pe mai multe planuri:

  • Informare stiri, evenimente, centrul de resurse, harta internet, jocul succesor

  • Implementare diseminarea de analize, evaluari si know-how

  • Implicare si dezbatere forum, publicare de lucrari, voturi etc.

Proiecte

  • Ghidul de eDemocratie si Guvernare Electronica

  • Centrul de Resurse

  • Harta Internet

  • Jocul Succesor

  • Evaluare proiecte e-gov

Membri

Octavian Hera -
Octavian a coordonat prima versiune a site-ului eDemocratie.ro (2001-2002) si s-a ocupat de managementul resurselor, relatiile cu finantatorii si conceptualizarea proiectului. Acum lucreaza la a treia serie a aplicatiilor interactive de management politic (dupa Electoral 2000 si Politix 2001), care va aparea in viitor pe site-ul eDemocratie.ro. A studiat in Bucuresti, la ASE si SNSPA, si a participat la mai multe scoli de vara pe tema relatiilor internationale si a afacerilor europene. In varsta de 25 de ani, lucreaza la o agentie de relatii publice si comunicare (www.dccom.ro) si spera ca prin eDemocratie.ro sa aduca ceva bun pentru romanii care doresc sa isi foloseasca dreptul la informare si libera exprimare.

 

Sebastian Ailioaie
Sebastian este co-editor al Newsletter-ului, a realizat Harta Internet, a contribuit la crearea Centrului de Resurse, si semneaza din cand in cand  editoriale. Are 25 de ani, a absolvit facultatea de Relatii Economice Internationale [ASE] si are de asemenea diplome de Master in Stiinte Politice - eGovernment [CEU, Ungaria] si Comert Electronic [University of San Diego, SUA]. Activitatea sa in Guvernare Electronica si Democratie On-Line a debutat in toamna anului 2000, cand impreuna cu Octavian a lansat www.electoral2000.ro. A urmat apoi o teza de master pe acelasi subiect, un Ghid de eDemocratie pentru Parlamentari  si lansarea acestui site in primavara lui 2001 – cu un grant initial Phare Europa.

 

Sorin Kertesz -
Sorin coordoneaza editorialul si rubrica de Publicatii, este coeditor la Newsletter si Centrul de Resurse si webdesignerul eDemocratie.ro. A absolvit facultatea de Relatii Economice Internationale [ASE] si un Master in Public Policy [Harvard University, SUA], cu specializari pe IT si Management StrategicA realizat proiecte de analiza si consultanta in domeniul administratiei publice, IT si ONG-uri. Este pasionat de Societatea Informationala si e-Government, fapt pentru care a ales specializarea in IT Policy, o lucrare de masterat in acelasi domeniu si un doctorat in domeniul Economiei Cunoasterii. Are convingerea ca noile tehnologii au un potential imens mai ales pentru tarile in dezvoltare.

 

Adela Danciu
Adela este editorul Newsletter-ului si al rubricii de Evenimente. A absolvit Facultatea de Drept si Facultatea de Stiinte Politice ale Universitatii din Bucuresti si a participat la mai multe seminarii si scoli de vara internationale pe teme legate de Internet si IT&C Policy. A lucrat ca avocat, iar din 2001 este expert la Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor din Camera Deputatilor. Isi doreste ca eDemocratie.ro sa contribuie la promovarea initiativelor romanesti de participare politica on-line.

 

Razvan Lefter
Razvan este membru al echipei eDemocratie.ro din primavara anului 2003. A studiat la ASE, unde s-a specializat in banci si burse de valori. A participat ca student la numeroase proiecte si seminarii alaturi de asociatiile studentesti din ASE, iar in prezent s-a alaturat unei banci internationale din Bucuresti, in calitate de Management Trainee. Considera ca fiecare este dator sa contribuie la dezvoltarea societatii romanesti. Este un suporter infocat al libertatilor individuale si a dreptului la libera exprimare si crede ca participarea lui la acest proiect este una din modalitatile prin care poate ajuta la indeplinirea acestui deziderat.

 

Gabriela Chita
Gabriela este unul dintre cei mai tineri membri ai echipei eDemocratie. Este studenta la Facultatea de Admnistratie Publica, in cadrul Universitatii din Bucuresti. A inceput colaborarea cu eDemocratie in octombrie 2003, odata cu inceperea studiului Parlament.ro. A particpat la diverse studii: integrare IT in administratia publica, evaluarea nivelului de pragatire al functionarilor publici, precum si la intalniri internationale si scoli de vara. Este interesata de guvernarea electronica si implementarea IT in Administratia Publica, Politici Publice si Integrare Europeana.

 

 

Copyright eDemocratie.ro 2001-2003
Despre noi  |  Declaratii de presa  |  Termeni de utilizare  |  Politica de confidentialitate  |  Contact